Homeopathie haalt het beste uit jezelf!

Welke klachten kunnen worden behandeld? | Hoe gaat het eerste consult? Vragenlijst | Hoe lang neemt een consult? | Hoe moet ik betalen?

Welke klachten kunnen homeopathisch worden behandeld?

Veel van mijn nieuwe patiënten hebben van vrienden, buren of familie gehoord dat homeopathie hun klachten zouden kunnen verbeteren. Hun klachten bestaan al sinds enige tijd. Zij zijn er voor bij de huisarts of zelfs specialist geweest. De medicijnen die ze hebben gekregen hebben maar tijdelijk geholpen of er waren vervelende bijwerkingen. Nu de klachten weer erger worden willen ze wel eens iets anders proberen.

De soort van klachten zijn heel divers. Lichamelijke problemen als pijn en jeuk. Daarnaast mentale problemen als angst, verdriet, moe, concentratieproblemen, slaapproblemen, nachtmerries. Niezen en hooikoortsMaar ook klachten die iedere keer weer terugkomen als chronische verkoudheid, hooikoorts. Steeds weer blaasontsteking waar iedere keer een antibioticakuur voor wordt gegeven door de dokter. Typische vrouwenklachten, als menstruatieproblemen, klachten die te maken hebben met de overgang zoals opvliegers, overdadig transpireren en stemmingswisselingen en zwangerschapsklachten (misselijkheid, bekkeninstabiliteit, infertiliteit, etc). Kinderen met eczeem, allergie, groeipijnen of gedragsproblemen. Baby’s met buikkrampjes, die veel huilen of problemen hebben met tanden krijgen.

Eigenlijk komen alle soorten klachten wel voor.

Als mensen bekend zijn met homeopathie komen ze ook met klachten die plotseling opkomen. Dat kan zijn door een ongelukje als een verstuikte enkel, een spierblessure door sporten, of klachten door overbelasting van benen of rug omdat de ligusterhaag moest worden gerooid. Koorts bij je kind dat ’s nachts wakker wordt, opkomende oorpijn na het zwemmen in het zwembad. Dergelijke klachten herstellen dikwijls sneller door de toepassing van homeopathische geneesmiddelen.

Een belangrijke groep van klachten die verbeteren zijn die klachten waarvoor mensen soms niet naar een homeopaat gaan, maar die door de behandeling toch verbeteren. Ze komen met pijn in hun buik, maar na de behandeling is niet alleen de buikpijn weg maar zijn ze ook niet meer zo bang in het donker. De hoofdpijn is weg, maar ook dat beklemmende gevoel vanwege het verdriet om de dood van een geliefde.

Hoe gaat het eerste consult? Vragenlijst.

Anamnese in de Universiteitskliniek van Jaipur, India
Anamnese in de Universiteitskliniek van Jaipur, India

De afspraak voor het eerste consult zal in de meeste gevallen telefonisch worden gemaakt. In dat gesprek vraag ik u een vragenlijst in te vullen. Er zijn twee soorten vragenlijsten: één voor volwassenen en één voor kinderen. De vragenlijst kan ik u via de post of e-mail sturen of u kunt hem downloaden door te klikken op VRAGENLIJST of VRAGENLIJST KIND.

De kern van een homeopathische behandeling is het vinden van het correcte geneesmiddel. De keuze van dat middel is strikt individueel bepaald. Eigenlijk kan je rustig stellen, dat niet in de eerste plaats de aard van aandoening van doorslaggevend belang is of iets wel of niet behandelbaar is, maar wel de vraag of het juiste homeopathische middel kan worden gevonden; de homeopathische diagnose.

Voorwaarde voor een juiste diagnose in de homeopathie is, dat er een juist en gedetailleerd inzicht kan worden opgebouwd in de individuele patiënt. Om dit proces zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen, verzoek ik u de vragenlijst thuis in te vullen. Het geeft u de gelegenheid om van tevoren rustig over de vragen na te denken en eventueel overleg te plegen met gezinsleden.

Het is van belang dat de vragen zorgvuldig en zo volledig mogelijk worden beantwoord. Hoe beter het beeld is dat ik van u krijg, hoe gemakkelijker het stellen van de homeopathische diagnose is.

Uiteraard zullen alle gegevens strikt vertrouwelijk worden behandeld.

Ik verzoek u vriendelijk de ingevulde vragenlijst ruim voor de consultdatum naar mij terug te sturen, zodat ik mij op uw bezoek goed kan voorbereiden. Het terugsturen kan via de post of via e-mail.

Hoe lang neemt een consult:

Voor het eerste consult reserveer ik 1½ uur. Aan de hand van de ingevulde vragenlijst praten we over de klachten en karakteristieken. Als duidelijk is welk homeopathisch geneesmiddel zoveel mogelijk bij u (of uw kind) en de klachten past, krijgt u (schriftelijke) instructies over het innemen. U krijgt uw geneesmiddel in de meeste gevallen mee. Soms moet een geneesmiddel worden besteld, bijvoorbeeld in het kader van de CEASE-therapie (zie VACCINATIESCHADE)

Stenen in balans
Gezondheid draait om een goede balans.

Hoe moet ik betalen?

U krijgt na afloop een rekening mee. Deze voldoet aan de voorschriften van de ziektekostenverzekeraars. U kunt cash betalen. Dit geeft voor mij de minste administratieve handelingen. De consultprijs overmaken kan ook. Op de rekening staat zowel een bank- als gironummer. Zie ook TARIEVEN