De John Hopkins Universiteit komt met  nuttige hygiëne-maatregelen met betrekking tot het Covid-19, corona virus:

 • Het virus is geen levend organisme, maar een eiwitmolecuul (DNA) bedekt met een beschermende laag lipide (vet), die, wanneer het wordt geabsorbeerd door de cellen van het oculaire (oog), nasale (neus) of buccale (wang) slijmvlies, hun genetische code verandert (mutatie) en zet ze om in agressor- en vermenigvuldigingscellen.
 • Aangezien het virus geen levend organisme is, maar een eiwitmolecuul, wordt het niet gedood, maar sterft het vanzelf af. De desintegratietijd hangt af van de temperatuur, vochtigheid en het soort materiaal waar het ligt.
 • Het virus is erg kwetsbaar; het enige dat het beschermt is het dunne buitenste laagje vet. Daarom is elke zeep of wasmiddel de beste remedie, omdat het schuim het VET SNIJDT (daarom moet je zoveel wrijven: 20 seconden of langer, om veel schuim te maken). Door de vetlaag op te lossen, verspreidt het eiwitmolecuul zich en breekt het vanzelf af.
 • WARMTE smelt vet; daarom is het zo goed om water boven de 25 graden Celsius te gebruiken voor het wassen van handen, kleding en alles. Bovendien maakt heet water meer schuim en dat maakt het nog nuttiger.
 • Alcohol of een mengsel met meer dan 65% alcohol lost elk vet op, vooral de externe vetlaag van het virus.
  • JENEVER en WODKA helpen niet. De sterkste wodka is 40% alcohol en je hebt 65% nodig.
  • LISTERINE helpt wel. Het is 65% alcohol.
 • Elke mix met 1 deel bleekmiddel en 5 delen water lost het eiwit direct op, breekt het van binnenuit af.
 • Waterstofperoxide helpt, omdat peroxide het viruseiwit oplost, maar je moet het puur gebruiken en het doet pijn aan je huid. Gebruik daarom liever zeep, alcohol en chloor.
 • BACTERIEDODENDE MIDDELLEN HELPEN NIET. Het virus is geen levend organisme zoals bacteriën; antibiotica kunnen niet doden wat niet leeft, maar desintegreren snel de structuur met alles wat gezegd wordt.
 • Schud NOOIT gebruikte of ongebruikte kleding, lakens of stoffen. Hoewel het virus zit vastgeplakt aan een poreus oppervlak, is het zeer inert en valt het uiteen in
  • 3 uur: stof en poreus materiaal;
  • 4 uur: koper, omdat het van nature antiseptisch is;
  • 4 uur: hout, omdat het al het vocht absorbeert en niet makkelijk los komt;
  • 24 uur: karton;
  • 42 uur: metaal;
  • 72 uur: kunststof
  Maar als je het schudt of een plumeau gebruikt, zweven de virusmoleculen maximaal 3 uur in de lucht en kunnen ze zich in je neus nestelen.
 • De virusmoleculen blijven zeer stabiel bij externe kou of kunstmatige kou zoals bij airconditioners in huizen en auto’s. Ze hebben ook vocht nodig om stabiel te blijven, en vooral duisternis. Daarom zullen ontvochtigde, droge, warme en heldere omgevingen het sneller afbreken.
 • UV-LICHT breekt het viruseiwit af. Het is bijvoorbeeld perfect om een mondmasker te desinfecteren en opnieuw te gebruiken. Wees voorzichtig, het breekt ook collageen (dat is proteïne) in de huid af, wat uiteindelijk rimpels en huidkanker veroorzaakt.
 • Het virus KAN NIET door een gezonde huid gaan.
 • Azijn is NIET nuttig omdat het de beschermende vetlaag niet afbreekt.
 • Hoe meer ruimte de ruimte is afgesloten, hoe meer concentratie van het virus er kan zijn. Hoe opener of natuurlijker geventileerd, hoe minder.
 • Dit is makkelijk gezegd, maar je moet je handen wassen vóór en na het aanraken van slijmvliezen, voedsel, sloten, knoppen, schakelaars, afstandsbediening, mobiele telefoon, horloges, computers, bureaus, tv, enz. En bij het gebruik van de wc.
 • Smeer je HANDEN in met een vocht inbrengende crème. Door ze zo vaak te wassen ontstaan microscheurtjes waar de moleculen zich in kunnen verstoppen. Hoe dikker de crème, hoe beter.
 • Hou je NAGELS KORT zodat het virus zich daar niet verbergt.