Het aantal kinderen tussen de 0 en 14 jaar met diabetes type 1 is in dertig jaar tijd verdubbeld. Dat concludeert de Zwolse kinderarts Angelien Spaans-Hummelink in haar proefschrift. Dit is de inleiding van een artikel uit het dagblad De Limburger.

Nu hebben onderzoekers in een andere studie de aangetoond dat er een mogelijk relatie is tussen het toenemende aantal vaccins en een overstimulatie van het immuunsysteem, dat leidt tot o.a. auto-immuunziektes en diabetes mellitus.

In de bijsluiter van het BMR-vaccin wordt op pagina 6 diabetis mellitus genoemd als een bijwerking van het vaccin. Er wordt sinds 1986 gevaccineerd tegen BMR.

In haar proefschrift zoekt Dr. Spaans niet naar de oorzaak van de geweldige toename. Zou dat komen omdat niet bekend mag worden dat de BMR vaccinatie toch niet zo veilig is als de producenten en de overheid ons willen doen geloven?