Gevaccineerde kinderen hebben een bijna vier maal zo grote kans op leerproblemen, ADHD en autisme dan kinderen die niet zijn gevaccineerd. Gevaccineerde kinderen die bovendien prematuur zijn geboren hebben een zes maal grotere kans op het lijden aan dit soort neurologische ontwikkelingsstoornissen. Het gevaccineerde kind heeft ook een grotere kans op middenoorontsteking en een bijna zes maal grotere kans op het oplopen van longontsteking.

Dit werd aangetoond in dit nieuwe Amerikaanse wetenschappelijk onderzoek: Pilot comparative study on the health of vaccinated and unvaccinated 6- to 12-year-old U.S. children.

De reguliere kindervaccinaties  waren wel effectief: het gevaccineerde kind heeft een bijna acht maal kleinere kans op het krijgen van waterpokken (daartegen wordt in Amerika ook gevaccineerd) en ook hebben ze minder vaak kinkhoest.

De onderzoekers van Jackson State University hebben voor het eerst gekeken naar de lange termijn effecten van vaccinatie. Zij hebben 666 kinderen gevolgd vanaf de tijd dat ze 6 jaar oud waren tot hun 12de jaar. Alle kinderen kregen thuis onderwijs omdat in deze groep de onderzoekers voldoende kinderen vonden die niet waren gevaccineerd: 261 kinderen waren niet gevaccineerd en 208 hadden niet alle vaccinaties gekregen, terwijl 197 alle vaccinaties hadden gehad. In Amerika zijn dat er in totaal 48 .

De gevaccineerde kinderen hadden meer last van allergie, zoals hooikoorts, eczeem of een atypische huidontsteking, leerproblemen, ADHD en autisme. Het risico was lager onder de kinderen die deel gevaccineerd waren. Gevaccineerde kinderen hadden ook vaker medicatie moeten gebruiken zoals antibiotica, behandeling voor allergie of voor koorts dan de niet gevaccineerde kinderen.

De onderzoekers pleiten voor verder onderzoek met een grotere groep kinderen om deze (voor hen) onverwachte resultaten te bevestigen en te verklaren zodat de impact van vaccinaties op kinderen beter kan worden begrepen.