dana-ullman-2Amerikaanse homeopaat Dana Ullmann schreef een uitstekend artikel, waarin hij ingaat op het vele wetenschappelijk onderzoek dat is gedaan naar de werking, effectiviteit en veiligheid van homeopathie. Hij schreef het stuk in The Huffington Post nadat in Amerika fabrikanten van homeopathische geneesmiddelen op de verpakking moeten vermelden dat er geen wetenschappelijk bewijs is dat het product ook werkt. Hij schrijft over de enorme vooroordelen van overheidsinstanties als het gaat om het onderzoek naar homeopathie. Hij legt uit hoe die strijd tegen homeopathie ooit is begonnen in Amerika.
Hij gaat uitgebreid in op het onderzoek dat in opdracht van de Zwitserse regering is gedaan naar homeopathie. Het is het meest uitgebreide onderzoek dat ooit is uitgevoerd. Op basis van dit rapport is besloten dat homeopathie in de Zwitserse basisverzekering kon worden opgenomen.