world-homeopathy-awareness-weekTraditioneel is de geboortedag van Hahnemann op 10 april de start van de World Homeopathy Awareness Week, de internationale Week van de Homeopathie. Het thema dat dit jaar voor deze week is gekozen is Crises,  Trauma’s en Homeopathie.

In het kader van deze week ga ik samen met orthomoleculair PNI-therpeute Marga Kruize een cursus geven met als titel Homeopathie in acute situaties, Lifestyle & Voeding. De cursus wordt gegeven op woensdag 10, 17 en 24 april, van 19.30 tot 22.00 uur in Zara Welzijnscentrum, Breestraat 8 in Leiden.

In deze cursus leert u ten eerste wat homeopathie is. Het is niet alleen een prachtige geneeswijze voor chronische klachten, maar ook voor situaties die zich onverwachts kunnen voordoen. Door bewuste voedingskeuzes en een gezonde levensstijl kun je al veel ongemakken voorkomen. Aan de hand van de modernste inzichten in gezondheid en voeding wordt op praktische wijze uit de doeken gedaan hoe u dit in de praktijk kunt vormgeven.

logo-traumaMaar ongelukjes zitten in een klein hoekje. Dan is homeopathie een geweldig reddingsboei om zowel de schrik aan te pakken als de lichamelijke ongemakken. Homeopathische geneesmiddelen zijn daarom vaak een uitkomst bij kleine ongelukjes rond het huis en op het sportveld.

U leert welke geneesmiddelen u zou kunnen gebruiken bij bijvoorbeeld brandwonden, verrekkingen en insectenbeten. Maar ook wat te doen bij koorts, diarree en reisziekte. Tevens zal worden ingegaan op de herkomst van de toegepaste geneesmiddelen en hun werkingsgebied (Materia Medica). Een deel van de laatste avond zal worden gevuld in overleg met de deelnemers. Mogelijke onderwerpen voor deze avond zijn homeopathische behandeling van kinderen, zwangerschapsklachten, overgangsproblemen, vragen op het gebied van voeding, etc.

18RemediesEDe deelnemers krijgen na afloop van deze cursus een uitgebreide syllabus, zodat thuis nog een en ander kan worden nagelezen. Ook bestaat de mogelijkheid om het EHBO-doosje aan te schaffen met de diverse homeopathische geneesmiddelen die aan de orde zijn gekomen.

U kunt zich opgeven voor deze boeiende cursus door het aanmeldingsformulier in te vullen en via een email te sturen aan info@martindemunck.nl  en € 85,= over te maken op ING-rekening 736 4900, t.n.v. M.A. de Munck, onder vermelding van CURSUS.