In de zaterdagedities van het AD en de Volkskrant van 26 november stond een artikel waarin werd gemeld dat prof. Ron Fouchier in het virussenlaboratorium van het Erasmus MC in Rotterdam een levensgevaarlijke variant heeft ontwikkeld van het vogelgriepvirus. Hoofd van dit laboratorium is de bekende viroloog prof. Ab Osterhaus.

In opdracht van het  Amerikaanse overheidsinstuut National Institutes of Health is het Fouchier gelukt om van het vogelgriepvirus H5H1 een voor mensen zeer besmettelijke en dodelijke variant te maken. Vol trots wil de hoogleraar nu over zijn prestatie publiceren in het vakblad Science. Maar omdat het hier een onderzoek betreft dat in potentie bedreigend is voor de publieke gezondheid, heeft het blad het Amerikaanse adviesorgaan voor bioveiligheid gevraagd de details van de studie te beoordelen. Het zou kunnen zijn dat terroristen er mee aan de haal gaan en dan hebben we toch eindelijk de pandemie waar Osterhaus en zijn trawanten al zo lang naar uitkijken.

Volgens Osterhaus is de angst voor bioterrorisme ongegrond. “Een aangepast vogelgriepvirus knutsel je echt niet in de garage in elkaar” stelt hij in het AD. Hij vind de natuur de grootste bioterrorist, en verwijst naar de Spaanse griep, sars en aids. Hij acht publicatie van groot belang omdat dan wetenschappers over de hele wereld kunnen meehelpen aan de ontwikkeling van een vaccin.

Los van het feit of deze virussen wel of niet zonder invloed van mensenhanden zjin ontstaan, wordt hier de wereld op zijn kop gezet. Of de natuur ooit in staat zal zijn om een zodanige spontane mutatie te weeg te brengen dat exact dit superdodelijke griepvirus kan ontstaan is volstrekt niet voorspelbaar. Maar nu hebben ‘wetenschappers’ hun eigen werk gecreëerd. Want nu dit virus bestaat moet een vaccin hiertegen worden ontwikkeld. En natuurlijk ook groots worden ingekocht, want je weet nooit of niet een of andere waanzinnige het virus weet te bemachtigen en verspreid. En wie verdient daar dan grof geld aan? …..

In de tv-uitzending van Zembla over het HPV-vaccin kwam Sandra van Nuland aan het woord. Zij bekende dat zij door de fabrikant van een HPV-vaccin was betaald om zoveel mogelijk onrust te stoken en mensen bang te maken voor de weinig voorkomende ziekte baarmoederhalskanker. Zij had er spijt van en kwam daar nu openlijk op televisie voor uit.

Osterhaus is veel erger dan Sandra van Nuland. Hij komt regelmatig op TV en blijft de mensen angst aanjagen.  Hij laat geen gelegenheid ongemoeid om promotie te maken voor vaccins. Hij voorspelde een ongekende grieppandemie. Toen er maar geen mensen dood wilde gaan aan de vogelgriep werd door de WHO de definitie van pandemie zelfs aangepast om de schrik er maar in te houden. We weten waar dit toe heeft geleid. Onze minister van volksgezondheid kocht 34 miljoen griepvaccins in, voor iedere Nederlander twee. Zeer weinigen waren bereid zich met de troep te laten inspuiten. Terecht, want we weten nu dat griepvaccins niet helpen. Tientallen miljoenen dosis van dit vaccin zijn vervolgens vernietigd omdat de voorspelling van Osterhaus niet uitkwam. Volstrekt verspild belastinggeld. Nu hebben Osterhaus en zijn medewerkers er voor gezorgd dat er wel een levensgevaarlijk virus is gemaakt. Hij wil natuurlijk nu ook weer geld voor de ontwikkeling van een vaccin tegen het virus. Om daarna, met een andere pet op, veel geld verdienen aan de productie en verkoop hiervan.

Wordt het geen tijd dat deze waanzinnige, vicieuze cirkel wordt doorbroken en deze gevaarlijk man aan banden wordt gelegd? Ze hebben nu aangetoond dat ze heel goed in staat zijn om dodelijke virussen te creëren. Als we er geen stokje voor steken zullen ze dit blijven doen. Op de plank staan straks ik weet niet hoeveel vaccins tegen virussen die door mensenhanden zijn gecreëerd. Ik zou graag zien dat het schaarse belastinggeld voor de gezondheidszorg op een andere wijze wordt besteed.